Nieuws

6 zaken om rekening mee te houden bij je mazoutbestelling

Als je een trouwe mazoutgebruiker bent, weet je ongetwijfeld wat te doen als het moment daar is om mazout te bestellen. Maar wij willen toch nog enkele essentiële zaken in herinnering brengen voor je volgende mazoutbestelling. Van de minimum hoeveelheid tot de grootte van jouw straat, een gewaarschuwd klant is er twee waard.

Wacht niet te lang met bestellen 

Zonder mazout vallen is nooit aangenaam, zeker niet als het buiten kou is. Maar wist je dat je tank volledig leeg stoken ook schade aan je mazoutinstallatie kan veroorzaken? Bestel dus steeds op tijd je mazout. Zo ben je zeker van een tijdige levering en kom je niet in de kou te zitten. Overweeg ook eens om je mazoutbestelling in de zomer te plaatsen. Klinkt misschien gek, maar de levertijden zijn dan algemeen genomen een stuk sneller dan in de winter. 

Kies het type mazout dat bij jou past 

Elk type mazout heeft zijn eigen specifieke eigenschappen of voordelen. Afhankelijk van waarvoor je jouw mazout gebruikt, kies je ofwel voor standaard mazout ofwel voor mazout Extra. De verbeterde mazout Energy+ is zowel voor de standaard mazout als voor de mazout Extra een goede keuze omdat het de efficiëntie verhoogt en je verbruik doet dalen. 

Bestel minstens 500 liter 

Mazout wordt geleverd per 100 liter, maar hou er wel rekening mee dat je minstens 500 liter moet bestellen. Zo kunnen we niet enkel de ritten van onze tankwagens beperken, maar ook hun uitstoot. Nog beter is een bestelling te plaatsen van 1000 liter of meer omdat de literprijs dan voordeliger is. 

Denk aan de antivries 

Heb je een bovengrondse mazouttank die buiten staat? Dan kan antivries wel eens belangrijk zijn. Dankzij de antivries blijft je mazout stabiel bij temperaturen tot -20°C. De antivries wordt door onze chauffeurs toegevoegd tijdens het vullen van je tank. 

Laat je mazouttank tijdig keuren 

Als mazoutleverancier mogen we niet leveren in een niet gekeurde mazouttank. Vermijd dat onze chauffeur terug moet keren en check je keuringsattest dus vóór je mazout bestelt! Bovendien zorgt een periodieke keuring ervoor dat eventuele schade aan je mazouttank (zoals een lek) tijdig opgespoord wordt. 

Check de bereikbaarheid van je woning 

Alvorens te bestellen, stel je jezelf best ook even de vraag of je woning en mazouttank vlot te bereiken zijn met onze truck. Denk aan smalle wegen, bomen of poorten waar onze gewone truck niet onderdoor kan of mazouttanks die te ver van de straat liggen. Obstakels die we perfect overwinnen met onze kleine truck, maar dat weten we best op voorhand! 

Staat jouw mazouttank op een laag peil? Bestel dan nu je mazout via de website of via 0800 15 269.

Mazout bestellen

vrijdag, 07 juli, 2023
Meer nieuws